úterý 26. března 2013

Soustředění Toskánsko

Ve dnech 15. - 24.3. 2013 jsem společně s partou desíti lidí absolvoval jarní najíždění kilometrů v prosluněném Toskánsku, konkrétně jsme zázemí měli v malém městečku Ribolla, které se nachází cca 200 km severně od Říma. Cesta z Ostravy trvala asi 14 hodin, ale ubíhala celkem příjemně, až na posledních cca 100 km, kdy už jsme sjeli z dálnice a navíc jsme narazili na objížďku, která vedla po úzké silnici se serpentinami přes hory. Každopádně jsme v pořádku dorazili do cíle a mohli se ubytovat. Měli jsme pronajatý celý dům (typická stavba z kamene), kde v horním patře byly tři pokoje s vlastní sociálkou, vstupní hala, která sloužila jako obývací pokoj (a pro naše účely jako parkoviště pro kola) a kuchyně. Ve spodním patře byly další dva pokoje se společnou sociálkou a kuchyní. Ubytování proběhlo bez problémů, ještě jsme chvíli poseděli a probrali základní věci, ale protože cesta byla dlouhá, tak jsme se po chvíli odebrali spát, abychom mohli další den začít s ježděním.
V plánu bylo odjezdit co nejvíce dnů, samozřejmě s ohledem na počasí. Předpověď sice nevěstila žádné zázraky, ale jak jsme postupně zjistili, rychle se měnila a celkem vycházela. Každopádně počasí už při našem příjezdu bylo daleko lepší než v ČR, takže jsme všichni byli natěšeni, že si pěkně zajezdíme. A teď už v krátkosti k jednotlivým dnům. Záznamy tras jsou pouze orientační, ne vždy pracovala GPS spolehlivě, ujeté km jsou údaje z tachometru.

Pátek 15.3.: Odjezd z Ostravy, příjezd na místo

Sobota 16.3.: 1. tréninkový den - polojasno, 14°C, mírný vítr, celkem 120 km


Neděle 17.3.: 2. tréninkový den - zataženo, poslední hodina déšť, 13°C, silný vítr, celkem 117 km


Pondělí 18.3.: Volný den - déšť

Úterý 19.3.: 3. tréninkový den - skoro jasno, 19°C, velmi silný vítr, celkem 148 km

Středa 20.3.: 4. tréninkový den (odpočinkový) - zataženo, 14°C, mírný vítr, celkem 51 km


Čtvrtek 21.3.: 5. tréninkový den - jasno, 18°C, mírný vítr, celkem 149 km


Pátek 22.3: 6. tréninkový den - skoro jasno, 19°C. mírný vítr, celkem 150 km


Sobota 23.3.: 7.tréninkový den - zataženo, 15°C, mírný vítr, celkem 123 km


Nedělě 25.3: návrat zpět do Ostravy

Celkem jsem tedy za sedm dní najel 860 km, což bych doma v ČR určitě nezvládl, počasí po celou dobu soustředění přálo, propršel pouze jeden den. Celkově jsem s průběhem soustřední spokojen, teď už si jenom přeji, ať je podobné počasí, jaké panovalo v Itálii, co nejdříve i v ČR. A na konec přidám ještě pár fotek.

Náš domeček

Výhled z pokoje

U moře

Výhled na moře

Idyla na pláži

Hrad Montemassi

Polda a jeho kytičky

Jaro v Itálii

"Dramatické" barvy

Hrad Montemassi

Kamenná brána


Žádné komentáře:

Okomentovat